perjantai, lokakuu 18, 2019

Omakaverina enemmän elämää


Jos olet 18-vuotta täyttänyt, avoin, rehellinen, huumorintajuinen ja sinulla on taitoa kohdata erilaisia ihmisiä; Olet juuri oikea ihminen Omakaveriksi!

Omakaveri-toiminta on kaveritoimintaa erityistä tukea tarvitseville kehitysvammaisille nuorille. Nuoret kaipaavat kaveria vapaa-ajalleen. Omakavereita tarvitaan seuraksi ostoksille, leffaan, kahvilaan, kaupungille tai vaikkapa seuraksi erilaisiin harrastuksiin. Omakaveruus perustuu vapaaehtoisuuteen ja kaverukset voisivat tavata noin kerran kuukaudessa. Tapaamisen kulut (pääsyliput ym.) maksaa tukea tarvitseva kaverisi.

Ilmoitettuasi kiinnostuksesi ryhtyä Omakaveriksi, otamme sinuun yhteyttä. Yritämme löytää sinulle sopivan kaverin. Ensimmäinen tapaamiskerta järjestetään niin, että läsnä ovat Omakaveri (vapaaehtoinen tukihenkilö), Kaveri (tukea tarvitseva nuori), Nuoren lähihenkilö/t ja toiminnasta vastaava työntekijä.

Nuori, jos etsit itsellesi Omakaveria, täytä Etsin kaveria -kaavake ja lähetä se. Voimavirran työntekijä ottaa sinuun yhteyttä. Yritetään yhdessä löytää sinulle sopiva Omakaveri.

Sinä, joka tahdot ryhtyä Omakaveriksi, täytä Omakaveriksi -kaavake. Voimavirran työntekijä ottaa sinuun yhteyttä ja pienen perehdytyksen jälkeen voit ryhtyä Omakaveriksi.

Etsin kaveria -kaavake
Omakaveriksi -kaavake

 

Sanna ja Sami kertovat, mikä on omakaveri

 

 

 

Eveliina kertoo, mitä on Voimavirran vapaaehtoistyö